Välkommen till den delen av internett där jag, Emma Forsberg, får dela med mig av allt jag kan tänkas vara intresserad av. Speciellt så kanske historia ligger närmast mitt hjärta, och därför är denna sida även dedikerad till min Podcast, Historiska Hemligheter, där jag djupdyker rakt in i historien.

Vem är jag då? Jag är en historiker som nyligen tagit en master i Idéhistoria vid Uppsala Universitet. Mitt första avsnitt i podcasten utgår från min master uppsats och ligger mig därför varmt om hjärtat. Genom mina år vid universitet har jag även jobbat som Guide vid olika museer. Jag började denna karriär på Skokloster Slott, där jag jobbade två somrar. Innan min tid vid Skokloster hade jag aldrig riktigt intresserat mig för 1600-tals historia, men nu gör jag inget annat än att rekommendera människor att gå dit.

Just nu jobbar jag både som studentguide vid Carolina Rediviva och vid Sjöhistoriska museet i Stockholm. Jag drömmer om att få inspirera och dela med mig av all konstig fakta som finns i historien, och jag är tacksam att just du är här.

“The ancient historians gave us delightful fiction in the form of fact; the modern novelist presents us with dull facts under the guise of fiction.”

– Oscar Wilde